Datasource not loading(singleserver,micro-quickstart)

co-ordinator logs are as follows when i try to ingest a datasource having 2 segments(submitting spec via command line)

2019-07-30T12:14:29,279 WARN [Coordinator-Exec–0] org.apache.druid.server.coordinator.rules.LoadRule - No available [_default_tier] servers or node capacity to assign segment[wikipedia_2015-09-12T00:00:00.000Z_2015-09-13T00:00:00.000Z_2019-07-30T07:35:31.545Z]! Expected Replicants[2]

2019-07-30T12:14:29,279 INFO [Coordinator-Exec–0] org.apache.druid.server.coordinator.rules.LoadRule - Loading in progress, skipping drop until loading is complete
2019-07-30T12:14:29,280 INFO [Coordinator-Exec–0] org.apache.druid.server.coordinator.helper.DruidCoordinatorBalancer - Found 1 active servers, 0 decommissioning servers
2019-07-30T12:14:29,280 WARN [Coordinator-Exec–0] org.apache.druid.server.coordinator.helper.DruidCoordinatorBalancer - [_default_tier]: insufficient active servers. Cannot balance.
2019-07-30T12:14:29,280 INFO [Coordinator-Exec–0] org.apache.druid.server.coordinator.helper.DruidCoordinatorLogger - [_default_tier] : Assigned 0 segments among 1 servers

already i have one datasource

what should i change in the historical/coordinator properties?

Thanks,

kkl.

Hi,

Can you check the HIstorical logs for the task and see if any errors will help. Also, you could try to check Coordinator console ( port 8081) and see if any historical nodes are present. If not try to restart the historical service.

Historical logs are normal.

1 historical and 1 middle manager present.

https://druid.apache.org/docs/latest/tutorials/tutorial-ingestion-spec.html

was following this tutorial.

any changes should be made to historical configs?

thanks for reply.

Hi:

The log in your first post is normal since you only have one historical. Any other information/logs on why datasource is not loading?

what size of your datasource?

no logs in historical .

indexing is done.

size of data around 4kb.

datasource loading via console but not via post-index-task(command line).

Hi Krishna

How many nodes do you have? Check the druid process and find the historical log file to see if druid process is running ok. You can do a ps -ef on historical process and find the log file it is writing to.

What is the ingestion spec you are using? Can you try the ingestion spec from UI in the command line?

Thanks & Rgds

Venkat